Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Konijn gestoofd in rode wijnsaus

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 55 minuten

Ingrediënten

1½ kg konijndelen
3 tomaten in stukjes
2 uien ( in vieren)
1 theel. tijm
2 blaadjes laurier
grof gemalen witte peper
zeezout
2 eetl. mosterd
¼ liter witte wijn
¼ liter water of bouillon
150 gr bloem
100 gr roomboter
2 eetl. gehakte peterselie

Bereiden

Kruid de konijndelen met peper en zout.
Wentel ze door de bloem en braad ze goudbruin aan in roomboter.
Voeg de ui, tomaat, kruiden, mosterd, wijn en bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de konijn op laag vuur met de deksel op de pan in ca 45 minuten gaarstoven.
Neem het vlees uit de pan en leg in een dekschaal.
De saus gladroeren en door een zeef over het konijn gieten.
Bestrooien met gehakte peterselie.
Serveer hierbij tagliatelle en sperzieboontjes

Tip:
Als het konijn gaar is, het vlees van de botjes halen en terug in de saus doen.
Eventueel gebakken paddestoelen toevoegen.

Wijnadvies: rosé

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gegrilde eendenborst
Hazenpeper 2
Fazant met Ardennerham
Aardappel-koolschotel met wild zwijnkoteletten
Brabantse hazenpeper

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes