Pel en snipper de uien.
Verhit de olie samen met de boter en bak het vlees hierin snel rondom
bruin.
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Bak de uien ± 5 minuten zachtjes mee.
Schenk de slagroom erbij en laat het vlees met het deksel op de pan
zachtjes in ± 45 minuten gaar worden.
Bedruip het af en toe.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
Pureer het stoofvocht in een roerzeef of keukenmachine.
Doe de gepureerde saus terug in de pan en voeg de wijn toe.
Laat de saus nog even koken.
Neem de pan van het vuur en roer de kruiden erdoor.
Breng de saus op smaak met zout, peper en enkele druppels citroensap.
Snijd het vlees in plakken en geef de saus er apart bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |