Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Hertenrugfilet met zoethout saus

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten, saus 45 minuten

Ingrediënten

400 gr hertenrugfilet
4 eetl. broodkruim
1 eetl. jeneverbes

4 dl hertenfond
1 stokje zoethout
roomboter

Bereiden

Zet de hertenfond op met de gekliefde zoethout en kook dit in tot de helft.

Zeef het zoethout uit de fond.

Verwijder het vlies en eventuele peesjes uit de hertenfilet.
Maal de jeneverbessen fijn in een vijzel en vermeng deze met het broodkruim. Paneer de hertenfilet ermee.
Bak de hertenfilet goudbruin aan in roomboter en olie ( 1 minuut per kant)
Leg het vlees in een vuurvaste schaal, giet het braadvocht erover en bak de hertenrugfilet 5 minuten in een voorverwarmde oven van 175 Gr.C.

Verwarm de zoethoutsaus en bind deze af met wat roomboter.

Snij de hertenfilet in stukjes van 2-3 cm en leg deze op het bord, schenk hier de zoethoutfond over.


Serveertip: Lekker met bietjes

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Fazant met in Noilly Prat en gestoofde witlof
Spruitjes met kastanjes
Kwartels met druiven
Spaanse eend
Konijn met pruimen en sjalotjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes