Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Hertenbiefstukjes met appel-Calvadossaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 hertenbiefstukjes á 125 gr
2 appels
1 dl wildfond
25 gr roomboter
citroensap
1 borrelglaasje Calvados
2 eetlepels grofgehakte pecannoten
bakboter

Bereiden

Schil de appels en verwijder de klokkenhuizen.
Snijd de appels in kleine stukjes en besprenkel ze met citroensap.
Bak de biefstukjes in de bakboter op hoog vuur rosé.
Neem ze uit de pan en houd ze warm (op een vuurvast bord, in een oven van
100°C).
Schenk de fond en de Calvados bij het bakvet en laat het even
doorkoken.
Klop kleine klontjes koude roomboter door de saus (= monteren).
Voeg de appel en de gehakte pecannoten toe en laat de saus door en door
warm worden.
Garneer met wat cranberriecompote en serveer met even geblancheerde groene
asperges of peultjes en aardappeltjes.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Parelhoenragout (4 personen)
Fazant gevuld met tapenade
Konijn met rozijnen en pijnboompitten
Hazenpeper 1
Fazant met Ardennerham

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes