Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Hazenpeper met korstkrullen en bieslook (6 pers)

Aantal personen: 6

Ingrediënten

500 g hazenpeper
100 g varkensspek reepjes
100 g geweld eekhoorntjesbrood {of een andere najaars paddenstoel}
1 glas cognac
3 a 4 dl Pelgrim Bokbier
gevogelte- of wild fond
jeneverbessen
tijm en laurier
bieslook
knoflook
2 dl room
50 g boter
60 g bloem
mirepoix van ui, prei, en wortel
peper en zout

Bereiden


  1. De hazenpeper klein snijden en een paar uur laten marineren in de cognac met de kruiden en knoflook.
  2. Het spek met de mirepoix aanzetten in de boter, de bloem toevoegen en een blonde roux maken.
  3. In een ruime pan de hazenpeper en heel even het eekhoorntjesbrood aanzetten.
  4. Deglaceren met het bier en fond en van de mirepoix en de room een gladde saus maken.
  5. Alles in 1 pan samenvoegen.
  6. De ragout ongeveer 45 minuten of langer indien nodig zachtjes laten koken, regelmatig doorroeren.
  7. Het resultaat eventueel nabinden of afslappen.
  8. Snel terugkoelen en goed afdekken, voor de houdbaarheid.
  9. Bij het doorgeven bestrooien met verse bieslook.

Jeroen Hazebroek
Kok restaurant Stadsbrouwerij De Pelgrim, Rotterdam

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Eendenborst met frambozensaus
Ree in rozemarijnsaus
Appel-bleekselderijvulling
Hertenrugfilet met een korstje van jeverbessen
Wild zwijnspeper met zuurkool en ananas

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes