Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Hazenpeper I

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Het marineren en stoven van wild
Door het vlees te marineren wordt het malser en kruidiger.
Maak in een kom een marinade van 1/2 liter rode wijn, 1/2 liter water,
een
scheutje azijn, 2 wortels in schijven, 1 ui in schijven, 1 mespunt tijm, 2
laurierbladen, gemalen peper, 2 geplette knoflooktenen en 2
kruidnagels.
Leg het vlees, eventueel in stukken gesneden, in de marinade, zodat het
bijna is bedekt.
Dek de kom met folie af en laat het wild 24-48 uur in de marinade liggen;
keer het vlees zo nu en dan om.
Laat de stukken wild na het marineren goed uitlekken en droog ze met
keukenpapier af.
Braad de stukken wild op een hoog vuur in hete boter aan (100 gr per 500
gr wild) tot ze mooi bruin zijn.
Giet de gezeefde en tot de helft ingekookte marinade bij het wild en laat
het, met het deksel op de pan, op een laag vuur gaar stoven.

Bereiden

Smelt 1 eetlepel boter en bak hierin 40 gr in blokjes gesneden vet gerookt
spek.
Voeg 50 gr boter toe en braad hierin 2 gemarineerde hazenbouten, die
tevoren goed zijn gedroogd.
Voeg tijdens het braden zo nodig nog wat boter toe, zodat de jus niet
verbrandt.
Temper het vuur en bak 1 gesnipperde ui mee tot deze glazig is.
Roer 1 1/2 eetlepel met wat water aangemaakte bloem door de jus, giet er 3
dl gezeefde en ingekookte marinade bij en laat alles nog ruim 1 uur
stoven, tot het vlees goed gaar is.
Blus zo nodig nu en dan met een scheutje marinade.
Maak de jus met 2 blokjes van een reep bittere chocolade af.
Haal e pan van het vuur en voeg 1/2 dl room toe (laat de saus nu niet meer
koken).

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Waterzooi van parelhoen
Met pruimen gevulde reerollade
Parelhoenconsommé met kipquenelles
Bosduivensoep met wintergroenten
Konijn uit de oven

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes