Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Hazenpeper 3 Brabantse

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg hazenpoulet
200 g mager rookspek
25 g bloem
2 el olijfolie
8 dl donker bier
2 uien
2 teentjes knoflook
1 laurierblad
1 mespunt tijm
100 gr rauwe zilveruitjes
10 gr bruine suiker
zout, peper

Bereiden




  • Snijd de uien, knoflook en het spek klein.
  • Bak de haas in hete olie aan in een ruime braadslee totdat alles mooi bruin is.
  • Voeg het spek, uien, knoflook, tijm en laurier toe.
  • Bak dit nog enige minuten mee totdat de uien wat zacht zijn geworden.
  • Strooi de bloem erover en bak het even mee.
  • Afblussen met het bier.
  • De uitjes en bruine suiker toevoegen.
  • Op smaak brengen.
  • Afgedekt op zacht vuur gaar laten worden.

    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Wild zwijnspeper met zuurkool en ananas
    Parelhoen la Normande
    Fazant met in Noilly Prat en gestoofde witlof
    Braadkippetje met jonge groenten
    Parelhoen met pittige walnoten en zuurkool
    Konijn met kruiden
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes