Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Hazenpeper

Aantal personen: 4

Ingrediënten

110 g boter
20 hazen voorbouten
3 uien
200 g knolselderij
3 el bloem
1 el tomatenpuree
2 laurierbladeren
1 tl peperkorrels, zwarte
4 jeneverbessen
20 g chocolade, pure
1 plak peperkoek
2 el rode bessengelei
7 dl wijn, rode, Rhône
7 dl wildbouillon
zout en versgemalen peper
50 g reepjes rookspek
50 g zilveruitje
100 g champignon
2 takjes peterselie

Bereiden


  1. Smelt 60 gram boter in een grote braadpan en bak de hazenboutjes hierin bruin. Voeg de gesneden uien en knolselderij toe en bak ze even mee.
  2. Strooi de bloem over het vlees en voeg de tomatenpuree, alle kruiden, de chocolade, peperkoek en bessengelei toe. Bak alles goed door en blus af met de rode wijn en fond.
  3. Laat dit ca. 2,5 uur zacht stoven tot het vlees bijna van de botjes valt.
  4. Schep de stukken haas uit de saus, laat ze wat afkoelen en pluk het vlees van de botjes.
  5. Zeef de saus, laat deze tot de gewenste dikte inkoken en voeg het vlees weer toe.
  6. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
    garnituur:
  7. Verhit een koekenpan op hoog vuur en smelt 50 gram boter. Draai het vuur lager en bak de spekreepjes met de uitjes.
  8. Schep de champignons erdoor. Laat het garnituur in ca. 15 minuten garen.
  9. Vermeng het garnituur met het hazenvlees en schep het in een schaal.
  10. Hak de peterselie, strooi die over het gerecht.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Parelhoen á la Normande
Wild zwijnstournedos met peperkorrels
Parelhoen á la Normande
Fricassée van konijn met pruimen
Wild zwijnsstoofpot

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes