Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde fazantenborst

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr fazantenborst
2 sneden casinobrood zonder korst
1/4 liter slagroom
100 gr kalfsgehakt
1 doosje Italiaanse kruiden (diepvries)
1 eiwit
zout, versgemalen peper
1 sjalotje
100 gr boter
2 eetlepels droge vermout of witte wijn
2 dl gevogeltefond

Bereiden

Snijd de filets aan de zijkant open.
Snijd het brood in blokjes, week die in 2 eetlepels slagroom en knijp ze
uit.
Vermeng het brood met het gehakt, de kruiden, het eiwit, zout en
peper.
Vul de filets met het gehaktmengsel, klap ze dicht en sluit ze met
cocktailprikkers.
Pel en snipper het sjalotje.
Verhit 25 gr boter in een pan, fruit het sjalotje hierin glazig en blus af
met de vermout.
Voeg de fond toe en kook die tot de helft in.
Roer de slagroom erdoor.
Verhit de rest van de boter en bak de filets aan beide kanten bruin.
Leg een deksel half op de pan, zet het vuur laag en braad de filets
± 25 minuten.
Draai ze halverwege een keer om.
Verwarm de saus, leg een plaatje onder de pan en laat de saus inkoken.
Breng de saus eventueel met zout en peper op smaak.
Snijd de filets schuin in plakken, verdeel die over de borden en schenk er
de saus over.
Geef er gekarameliseerde kweeperen bij.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Parelhoen į la Normande
Kwartelsoep met notenkussentjes
Struisvogeltournedos
Parelhoenragoūt
Wild zwijnspeper met zuurkool en ananas
Hertenbiefstuk met meiknolletjes en groene pepers

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes