Snijd de filets aan de zijkant open.
Snijd het brood in blokjes, week die in 2 eetlepels slagroom en knijp ze
uit.
Vermeng het brood met het gehakt, de kruiden, het eiwit, zout en
peper.
Vul de filets met het gehaktmengsel, klap ze dicht en sluit ze met
cocktailprikkers.
Pel en snipper het sjalotje.
Verhit 25 gr boter in een pan, fruit het sjalotje hierin glazig en blus af
met de vermout.
Voeg de fond toe en kook die tot de helft in.
Roer de slagroom erdoor.
Verhit de rest van de boter en bak de filets aan beide kanten bruin.
Leg een deksel half op de pan, zet het vuur laag en braad de filets
± 25 minuten.
Draai ze halverwege een keer om.
Verwarm de saus, leg een plaatje onder de pan en laat de saus inkoken.
Breng de saus eventueel met zout en peper op smaak.
Snijd de filets schuin in plakken, verdeel die over de borden en schenk er
de saus over.
Geef er gekarameliseerde kweeperen bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |