Hak de eend doormidden en snijd beide helften daarna in 5 stukken.
Wrijf ze in met een mengsel van suiker, sherry, hoisinsaus, maïzena
en zout en laat ze 30 minuten staan.
Snijd de sjalotten fijn en hak de knoflook en de gemberwortel fijn.
Verhit de olie, voeg de sjalotten, knoflook en gemberwortel toe en roer
enkele malen.
Doe de stukken eend in de pan en bak ze aan alle kanten lichtbruin.
Giet het teveel aan vet af.
Voeg de sojasaus en het water toe en laat de eend afgedekt 45-60 minuten
gaar stoven.
Variaties:
- Voeg tijdens de laatste 30 minuten 1 of meer van de volgende
ingredinten toe: 1 blikje bamboescheuten in dobbelsteentjes of schijfjes,
1 krop sla in stukken van 2 1/2 cm, 500 gr geblancheerde kastanjes, 6
hardgekookte eieren en/of 8-10 geweekte Chinese champignons.
- Voeg tijdens de laatste 20 minuten 1 kg in stukjes gesneden tomaten
en/of 500 gr snijbonen toe.
- Voeg tijdens de laatste 3 minuten een in dobbelsteentjes gesneden
paprika toe.
Jantine (23-12-2009 09:34):
Zo, deze was lekker. Wat minder makkelijk maar zo rond de feestdagen mag het wat meer tijd kosten. Zal met de kerst een variatie proberen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |