Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gestoofd konijn met tijm

Aantal personen: 2

Ingrediënten

2 konijnenbouten á ± 200 gr
zout, peper
75 gr boter
1 eetlepel dragonmosterd
1 theelepel geraspte citroenschil
1 dl wild- of vleesfond
1 eetlepel verse tijmblaadjes

Bereiden

Wrijf de konijnenbouten in met zout en peper.
Verhit in een kleine hapjespan een klontje boter, bak de bouten in
± 5 minuten rondom bruin en neem ze uit de pan.
Smelt de rest van de boter in de pan, roer de mosterd, de citroenschil, de
fond en de tijm erdoor en breng dit aan de kook.
Leg de bouten erin en stoof ze met het deksel op de pan in ± 30
minuten zachtjes gaar; keer ze regelmatig.
Serveer de konijnenbouten in de jus.
Lekker met zuurkool met riesling.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Heldere fazantensoep met sherry
Gebraden konijn van oma
Wildstoofschotel
Italiaanse hazenpeper
Kaninchenrisotto uit Zuid-Tirol

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes