Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gestoofd konijn met tijm

Aantal personen: 2

Ingrediënten

2 konijnenbouten 200 gr
zout, peper
75 gr boter
1 eetlepel dragonmosterd
1 theelepel geraspte citroenschil
1 dl wild- of vleesfond
1 eetlepel verse tijmblaadjes

Bereiden

Wrijf de konijnenbouten in met zout en peper.
Verhit in een kleine hapjespan een klontje boter, bak de bouten in
5 minuten rondom bruin en neem ze uit de pan.
Smelt de rest van de boter in de pan, roer de mosterd, de citroenschil, de
fond en de tijm erdoor en breng dit aan de kook.
Leg de bouten erin en stoof ze met het deksel op de pan in 30
minuten zachtjes gaar; keer ze regelmatig.
Serveer de konijnenbouten in de jus.
Lekker met zuurkool met riesling.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Wild zwijnskotelet met rozijnen
Wildstoofschotel met spruitjes en wortel
Compote van verse cranberry's
Reebout
Konijn gestoofd in rode wijnsaus
Tamme eend met groene pepersaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes