Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gemarineerde struisvogelsteaks met verse zwarte peper

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 struisvogelsteaks van ± 1/2 cm dik

Voor de marinade:
1 teen knoflook in dunne plakjes gesneden
versgemalen zwarte peper (niet te fijn)
1 eetlepel kruidenmengsel van rozemarijn, tijm, Spaanse pepers, salie,
oregano en marjolein
3 eetlepels rode wijnazijn
3 eetlepels Lea & Perin Sauce
2 eetlepels oriëntaalse oestersaus
Zout

En verder:
4 eetlepels olijfolie
1/2 grote ui
1 bakje champignons
water

Bereiden


Doe de ingrediënten voor de marinade in een glazen schaal en voet wat
water toe.
Bedek de steaks aan beide zijden met de marinade en zet ze ± 2 uur
in de koelkast.
Verwarm een koekenpan met een dun laagje olijfolie en schroei de
gemarineerde steaks aan, zodat het vlees sappig is en rosé in het
midden.
Zorg dat de knoflook niet mee bakt en zet die met de overgebleven marinade
apart.
Neem de struisvogelsteaks van het vuur en houd ze warm.
Blus het braadvet met de marinade af en laat het met 1/2 kopje water, de
gesneden ui en de champignons ± 10 minuten sudderen.
Serveer er een pasta of een salade bij.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lauwe salade van duif met linzen in een koriandervinaigrette
Hazenpeper 4
Wild zwijnskotelet met pittige champignons
Konijn op ouderwetse wijze
Gebraden fazant
Consommé van houtduif

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes