Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gemarineerde struisvogelsteaks met courgette

Aantal personen: 2

Ingrediënten

enkele takjes verse rozemarijn
1 teentje knoflook
1/2 eetlepel balsamicoazijn
4 eetlepels (olijf)olie
(versgemalen) zwarte peper
2 struisvogelsteaks á ± 150 gr
3 bosuitjes
1 courgette
1 eetlepel boter
zout
aluminiumfolie

Bereiden

Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes en hak de helft heel fijn.
Pers de knoflook boven een schaal uit en klop er de azijn, 3 eetlepels
olie, de fijngehakte rozemarijn en peper door.
Wentel de struisvogelsteaks door de marinade en zet ze afgedekt ± 2
uur in de koelkast.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van ± 1 cm.
Was de courgette en snijd hem in kleine blokjes.
Laat de struisvogelsteaks in ± 30 minuten op kamertemperatuur
komen.
Verwarm 2 borden voor.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en de boter, bak de
struisvogelsteaks op hoog vuur in 4-5 minuten bruin en van binnen
rosé en bestrooi ze met zout en peper.
Houd de steaks op een bord onder aluminiumfolie warm.
Schep de bosuitjes, de courgette, de rest van de marinade en de rozemarijn
door het bakvet en laat de courgette al omscheppend op hoog vuur in
± 3 minuten beetgaar worden.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de courgette op de warme borden en leg de struisvogelsteaks erop.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Soep van fazant
Konijn in osterd-roomsaus
Wildstoofpot met spruitjes en wortel
Coq au vin
Eendenborstfilet met mango en paprika (wok)
Wild zwijnsbiefstuk met roomsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes