Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gekonfijte eendenlever met linzensalade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 g eendenlever
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
1 teen knoflook
150 g linzen
1 dl witte wijn
5 dl kalfsfonds
2 sjalotten
1 laurierblaadje
3 el druivenpitolie
1 el Balsamico azijn
1 el gesneden bieslook
boter
p&z

Bereiden


  • Eendenlever ontvliezen en met zout bestrooien.

  • Eendenlever samen met 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn en een snippertje knoflook vacumeren.

  • Ruim water in een wijde pan verwarmen tot 50 graden C.

  • De gevacumeerde eendenlever 50 minunten in het water leggen en er voor zorgen dat de temperatuur van het water 50 graden blijft.

  • Eendenlever snel af laten koelen.

  • Linzen in een zeef goed spoelen en uit laten lekken.

  • Linzen in hete boter aanzetten, afblussen met een scheutje witte wijn en hier zoveel fond bij schenken dat de linzen net onder staan.

  • In de pan wat gehakte sjalot, een stukje tijm en een stukje laurierblad doen en de linzen gaar koken. De verschillende kleuren linzen apart koken, omdat de kooktijd varieert.

  • De tijm en laurier verwijderen.

  • De linzen af laten koelen.

  • De linzen mengen en op smaak brengen met een gehakt sjalotje, peper, zout, olie, azijn, bieslook en koriander.

  • De eendenlever in plakken snijden.

  • De linzensalade over 6 bordjes verdelen en de eendenlever op de linzen dresseren.

  • Met vers gemalen peper bestrooien.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Wild ragout
    Hertenbiefstukjes met appel-Calvadossaus
    Weense kip
    Aardappel-koolschotel met wild zwijnkoteletten
    Struisvogeltournedos
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes