Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Geglaceerde gans

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 panklare gans van ± 4 kg
zout, versgemalen zwarte peper
1 eetlepel gedroogde majoraan
5 kleine, zure appels
2 eetlepels honing
2 eetlepels citroensap
keukengaren of metalen pennen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 250°C.
Wrijf de gans in met zout, peper en de majoraan.
Stop de geschilde appels zonder klokhuizen in de buikopening en sluit de
opening met garen of pennen.
Prik de gans rondom met een prikker in, zodat het vet er tijdens het
braden uit kan lopen.
Leg de gans met de borst naar beneden in de braadslee van de oven.
Giet er 1/2 liter kokend water over, zet de braadslee onder in de oven en
laat de gans 30 minuten stomen.
Neem de gans uit de oven en giet de bouillon in een pan.
Leg de gans, met de braadslee eronder op een rooster, onder in de op
200°C voorverwarmde oven en braad het vlles 2 uur.
Keer de gans na 1 uur en begiet hem regelmatig met bouillon.
Vermeng wat van het braadvocht met de honing, het citroensap en 1
theelepel zout, bestrijk de gans daarmee en glaceer door de gans nog 15
minuten in de oven te laten staan.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Bruine borstjes met bier en honing
Met pruimen gevulde reerollade
Hertenstoofpot (4 pers)
Wild zwijnsbiefstuk met roomsaus
Parelhoenragoût
Eend met sinaasappelsaus (Canard a l‘orange)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes