Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gefileerde parelhoen met peterseliesaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 parelhoenders
1 sjalotje
1 dl droge witte vermout
1 1/2 bekertje crème fraîche
12 takjes peterselie
zout, peper
75 gr boter
enkele druppels citroensap

Bereiden

Leg de parelhoenders op de rug.
Snijd er met een scherp mes de poten vlak langs het lijf af, buig de poten
naar achteren om het heupgewricht door te snijden.
Zet het mes midden op het borstbeen en snijd het borstvlees in de lengte
diep in.
Snijd de borstfilets met korte sneetjes, zo dicht mogelijk langs het bot
los, zodat er 2 filets zijn en trek het vel van de filets.
Bewaar de filets en de pootjes tot het gebruik verpakt in de koelkast.
Pel het sjalotje en snipper het fijn.
Breng de vermout met het sjalotje in een steelpan aan de kook en laat het
op matig vuur zachtjes inkoken tot er nog ± 2 eetlepels stroperig
vocht over zijn.
Roer de crème fraîche erdoor, laat de saus afkoelen en bewaar
haar tot het gebruik in de koelkast.
Knip de peterselie in een kopje fijn.
Wrijf de filets en de pootjes in met zout en peper.
Verhit in een koekenpan 50 gr boter, bak de pootjes hierin rondom bruin en
laat ze op matig vuur ± 15 minuten zachtjes bakken; keer ze af en
toe.
Voeg de rest van de boter aan de pootjes toe en bak de filets in ±
6 minuten bruin en rosé; keer ze.
Breng intussen de saus aan de kook en laat haar, onder af en toe roeren,
zachtjes iets inkoken.
Neem de pootjes en de filets uit de pan en houd ze in aluminiumfolie
verpakt warm.
Schenk het braadvet voorzichtig uit de pan, roer de saus door het
achtergebleven braadvet en roer de peterselie erdoor.
Breng de saus op smaak met zout, peper en enkele druppels citroensap.
Snijd de filets schuin in plakjes.
Verdeel de saus over de borden en leg de filets er waaiervormig in.
Leg naast elke filet een pootje.
lekker met aardappelkroketjes en haricots verts.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gestoofde patrijs met zuurkool
Roergebakken haasfilet met cantharellen
Konijn in osterd-roomsaus
Gevulde kalkoen
Gehakt-champignonvulling
Parelhoen met zuurkool

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes