Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke dunne plakjes.
Verhit de boter in een pan en leg de aardappelschijfjes daar dakpansgewijs
in een cirkel in.
Doe dit 8 keer (tweemaal per persoon) en bak de aardappelschijfjes
zachtjes goudgeel en gaar.
Haal het overtollige vet van de geconfijte eendenboutjes, bewaar dit en
snijd het eendevlees in reepjes.
Hak de sjalotjes fijn.
Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in stukken.
Bak de sjalot in het eendevet glazig, voeg de paddestoelen toe en bak ze
op hoog vuur tot het vocht is verdampt.
Verwarm het eendevlees mee en breng het geheel op smaak met peper en
zout.
Laat de eendessaus tot de gewenste dikte inkoken, breng op smaak met peper
en zout en klop de saus met de koude boter op.
Leg een aardappelcirkel midden op elk bord, schep met behulp van een ring
de paddestoelen met de eend in het midden en leg er een aardappeldakje
bovenop.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |