Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebraden hazenrug met rode wijnsaus en gepofte appel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 hazenruggen
zout, peper
50 gr boter

Voor de saus:
2 eetlepels boter of olie
1 fijngesneden sjalot
1/2 plak ontbijtkoek, verkruimeld
1 geperst teentje knoflook
1 dl rode wijn
3 dl wildfond (pot)
20 gr geraspte pure chocolade

Voor de gepofte appels:
4 stevige appels
4 klontjes boter
2 eetlepels cranberrycompote (pot)
2 dl vers sinaasappelsap
1 theelepel piment

En verder:
een ingevette ovenschaal
een ovenvaste braadpan

Bereiden


Saus:
Verhit de boter of olie en bak de sjalot, de ontbijtkoek en de knoflook
± 5 minuten zachtjes.
Schenk de rode wijn erbij en laat die even indampen.
Roer de wildfond erdoor en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.
Zeef de saus en breng haar met de chocolade op smaak.

Gepofte appels:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
Zet de appels in de ovenschaal en vul ze met de compote.
Leg er een klontje boter op en bestrooi de appels met piment.
Schenk het sinaasappelsap over de appels en bak ze ± 25 minuten in
het midden van de oven.

Hazenrug:
Bestrooi de hazenruggen met zout en peper.
Verhit de boter in de ovenvaste pan en bak de hazenruggen hierin op de
filetkant in ± 6 minuten aan.
Zet ze daarna in de ovenvaste braadpan ± 12 minuten naast de
appeltjes in de oven en laat ze verder garen.
Verdeel de hazenruggen over de borden en schenk er wat saus over.
Geef de rest van de saus er apart bij.
Serveer met een gepofte appel.
Lekker met frites.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hertenstoofpot (4 pers)
Gevulde kwartel met asperges
Struisvogelspiesen met abrikozenchutney
Wild konijn in marinade
Wildstoofschotel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes