Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebraden fazant met zuurkool

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr aardappels
1 dl melk
50 gr boter
50 gr walnoten
1/2 fles witte wijn (Riesling)
1 aardappel
1 kg zuurkool
bakpapier
2 fazanthennen
zout, peper
100 gr boter
2 dl gevogeltefond
2 uien
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C.
Neem een grote pan en schep er de helft van de zuurkool in.
Prik de laurierblaadjes in de uien met de kruidnagels vast.
Leg deze uien op de zuurkool en schep de rest van de zuurkool erop.
Rasp de aardappel en strooi dit over de zuurkool.
Schenk de wijn erbij en sluit af met een stukje bakpapier.
Laat dit in de oven ± 3 uur garen.
Kruid de fazanten met zout en peper.
Smelt 100 gr boter, bak de fazanten hierin aan alle kanten bruin en laat
ze in 40 minuten gaar worden.
Trancheer de fazant (bouten en filets) en houd ze warm.
Hak de karkassen fijn en voeg ze aan het braadvocht toe.
Schenk de fond erbij en laat de saus in 15 minuten zachtjes inkoken.
Zeef de saus en breng haar op smaak met zout en peper.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan, maal ze grof in de
keukenmachine en roer ze op het laatste moment door de aardappelpuree.
Serveer de fazanten op een mooi plateau met de saus er apart bij.
Schep de zuurkool en de aardappelpuree in voorverwarmde schalen.
Serveer direct.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gefileerde parelhoen met peterseliesaus
Wildgoulasj
Kwartelboutjes met gekarameliseerde nectarine en Gewürztraminer
Lauwe salade van duif met linzen in een koriandervinaigrette
Wilde eend met blauwe bessen
Reebiefstuk met kriekenbiersaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes