Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebraden fazant

Aantal personen: 3-

Ingrediënten

1 jonge schoongemaakte fazant
wat plantaardige olie of gesmolten boter
zout, versgemalen zwarte peper
4 plakjes doorregen of mager ongerookt spek
± 6 dl bouillon, getrokken van de ingewanden, het nekje, enz.

Om af te maken:
4 plakjes ontbijtspek, zonder zwoerd, in drieën gesneden
8 kleine saucijsjes
broodsaus (zie recept)

Bereiden



Was de fazant en droog hem met keukenpapier goed af.
Wrijf hem met de gesmolten boter of met de olie in en bestrooi hem
rijkelijk met peper en zout.
Maak de plakjes spek met de zijkant van een keukenmes goed plat en
bedek
de fazant hiermee.
Pak hem daarna in aluminiumfolie, leg hem op een rooster in een braadslee
en schenk er 4 dl bouillon onderin.
Braad de fazant in een warme oven (200°C) in 40-45 minuten gaar.
Verwijder de laatste 10 minuten het aluminiumfolie en de plakjes spek.
Bak hem onder af en toe bedruipen met het braadvet af, zodat hij mooi
bruin ziet.
Rol, 20 minuten voor het einde van de braadtijd, de plakjes ontbijtspek
op
en rijg ze aan een vleespen.
Leg deze samen met de saucijsjes op het rooster, rondom de fazant.
Haal de fazant uit de oven en leg hem op een voorverwarmde schaal.
Neem de rolletjes ontbijtspek van de vleespen en leg ze, met de
worstjes
rondom de fazant.
Geef er spruitjes en kastanjes bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Aardappel-koolschotel met wild zwijnkoteletten
Brabantse hazenpeper
Met pruimen gevulde reerollade
Hazenpeper 2
Kastanje-rijstvulling

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes