Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebakken eendenlever met quenelles van peer.

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 g eendenlever
3 stevige peren
1 el truffelvocht
1 cl rode port
1 dl kalfsjus
50 g boter
20 g bloem
p&z

Bereiden



  • Maak met een pommes parisienneboor balletjes (=quenelles) uit de peren.

  • Reduceer ondertussen de kalfsjus met het truffelvocht.

  • Snijd de eendenlever in plakken van 125 g.

  • Bestrooi de lever met p&z en haal ze door de bloem.

  • Smelt de roomboter in de koekenpan en bak de lever rosé.

  • Leg de lever op een warm bord.

  • Bak de bakboter de quenelles van peer en blus ze af met rode port.

  • Voeg de gereduceerde jus toe en drapeer de quenelles naast de lever op de borden en giet de jus hier voorzichtig overheen.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Kalkoentournedos met pittige mangosaus
    Parelhoen met pittige walnoten en zuurkool
    Konijn-haasrollade met Madeiragelei
    Kipfilet met amandel-saffraansaus
    Hazenpeper met korstkrullen en bieslook (6 pers)
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes