Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Fricassée van konijn met pruimen

Aantal personen: 4-

Ingrediënten

2 schoongemaakte en in stukken verdeelde jonge tamme konijnen
zout, versgemalen peper
125 gr boter

Voor de saus:
1 eetlepel suiker
1 1/2 dl rode port (Ruby)
5 dl kalfsfond (pot)
24 ontvelde en ontpitte verse pruimen (Reine Claudes)
30 gr boter

Bereiden


Neem het vlees en de rugfilets van de botten.
Dep alle konijndelen droog, wrijf ze in met zout en peper en bak ze in 100
gr boter rondom bruin.
Voeg 25 gr boter toe, temper het vuur en braad het vlees zachtjes nog
± 5 minuten.
Neem de rugfilets en ± 3 minuten later ook de rest van het vlees
uit de pan en houd het warm.
Laat de suiker op laag vuur heel licht karameliseren.
Voeg de port toe en laat tot 2 eetlepels stroperig vocht inkoken.
Voeg de fond toe en laat de saus tot 2 1/2 dl inkoken.
Verwarm de pruimen in de saus, schep ze uit de saus en houd ze warm.
Zeef de saus en breng haar opnieuw aan de kook.
Breng op smaak met zout en peper.
Klop vlak voor het serveren de boter door de saus.
Schik een deel van het konijnenvlees en de rugfilets op de borden en
serveer met de saus en de warme pruimen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Konijnenbout in zoetzure honingsaus
Wild zwijnsbiefstuk met roomsaus
Konijn op ouderwetse wijze
Gestoofde patrijs met zuurkool
Tournedos van tam konijn met terrine van aardappel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes