Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Fazant met in Noilly Prat en gestoofde witlof

Aantal personen: 4

Ingrediënten

600 g witlof
200 g boter
2 tl suiker
2 dl Noilly Prat
2 fazantenhennen
2 dl kippenfond
300 g paddestoelen

Bereiden


  • De witlof schoon maken en in een met boter ingevette braadpan leggen.

  • De witlof met peper, zout en suiker bestrooien en de Noilly Prat erover schenken.

  • Op de witlof een beboterd velletje aluminiumfolie leggen en hierop enkele schoteltjes leggen, zodat de witlof onder blijft staan.

  • De witlof, met de deksel op de pan, op een klein vuur in 30 minuten gaar stoven.


  • 100 gram boter in een braadpan laten smelten en de met peper en zout bestrooide hennen rondom goudbruin bakken.

  • Een klein scheutje water toevoegen en de fazanten op een matig vuur, met de deksel schuin op de pan, 20 minuten braden.

  • De fazanten regelmatig met de braadjus bedruipen.

  • De mate van gaarheid is te controleren door, na het verwijderen van het touwtje, tussen de poot de borst te kijken.
    De borst moet nog lichtrose zijn.

  • De fazanten uit de pan nemen en onder aluminiumfolie warm houden.

  • Het braadvet uit de pan schenken.

  • De kippebouillon in de braadpan schenken en de aanbaksels met een vork los maken.

  • 1 deciliter witlofkookvocht toevoegen en de saus tot de helft inkoken.

  • De saus op smaak brengen met peper en zout.

  • 50 gram koude boter, van het vuur af, door de saus kloppen (met de staafmixer).

  • De paddestoelen in de rest van de boter op een hoog vuur korte tijd bakken.

  • De borstfilets van de fazant snijden en deze in dunne plakken verdelen.

  • Het vlees op warme borden leggen en de witlof ernaast leggen.

  • De paddestoelen over het vlees scheppen en de saus ernaast schenken.
    TIP:
  • Lekker met aardappelpuree.
  • De pootjes van de fazant kunnen de volgende dag als ze verder gaar gemaakt worden, samen met zuurkool dienen als maaltijd voor twee.

    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Eendenborst met bosbessensaus
    Konijnenbouten
    Wildragoût met champignons
    Hazenrug met bosvruchtensaus
    Fricassée van konijn met pruimen
    Wildstoofpot met kastanjes en cranberries
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes