Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Fazant gevuld met tapenade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 fazanten
zout, peper
100 gr olijventapenade (potje; delicatessenwinkel of Turkse winkel)
zout, peper
1 dunne lap vetspek (voor het barderen)
75 gr boter
1 fijngesneden sjalot
1 dl witte wijn
2 dl wild- of gevogeltefond (pot)
3 dl slagroom
een ovenvaste braadpan

Bereiden

Fazant:
Til het rugvel van de fazanten op, bedek ze onderhuids met de tapenade en
bestrooi ze van binnen en van buiten met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit de boter in de ovenvaste braadpan en schroei de fazanten hierin in
± 10 minuten rondom dicht.
Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad de fazanten in
± 20 minuten gaar; schenk er tussentijds enkele malen braadjus
over.
Neem de fazanten uit de pan en schenk het braadvet eruit.

Saus:
Bak de sjalot ± 5 minuten zachtjes in het achtergebleven
bakvet.
Schenk de wijn erbij en laat tot de helft inkoken.
Voeg de fond toe en laat weer even inkoken.
Schenk de slagroom erbij en laat de saus tot de gewenste dikte
indampen.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de fazanten op een grote voorverwarmde schaal en geef de saus er
apart bij.
Lekker met aardappel-foelieschotel uit de oven.

Aardappel-foelieschotel
Kook 400 gr aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar,
stoom ze droog en maak ze met een pureeknijper fijn.
Klop 1 dl slagroom lobbig, klop 1 eiwit stijf en spatel beide door de
puree.
Breng de puree op smaak met zout, peper en 1 theelepel gemalen foelie.
Meng 200 gr zuurkool met 1/2 theelepel geraspte mierikswortel.
Schep in een ingevette ovenschaal afwisselend een laagje aardappelpuree en
een laag zuurkool, eindig met puree.
Strooi er 4 eetlepels broodkruim over en bak de aardappelschotel in
± 20 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven goudbruin.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hertenrugfilet met een korstje van jeverbessen
Gestoofde patrijs met zuurkool
Spruitjes met kastanjes
Tamme eend met groene pepersaus
Geconfijte eend met paddestoelen
Wildconsommé met kastanjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes