Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Eendenborst met frambozensaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 eendenborsten
75 g boter
200 g frambozen
1 geraspte citroenschil
8 el frambozenjam
2 el frambozen azijn
½ dl port
½ dl rode wijn
2 tl maïzena

Bereiden


  • Verwarm wijn, port, frambozenazijn en frambozenjam met het citroenschilletje.

  • Laat het zachtjes tot 2/3 inkoken. Zeef eventueel de pitjes eruit en bind met een beetje maïzena.

  • Laat hierin de van kroontjes ontdane frambozen doorwarmen.

  • Zout en peper de eendenborsten.

  • Verhit de boter tot ze bruin wordt en bak de eendenborsten, eerst met de velkant, dan aan de andere kant, tot ze goudbruin van buiten en rose van binnen zien.

  • Serveer met de frambozensaus.

    Reacties

    Boudewijn (10-12-2008 15:26):
    Ideaal voor de kerst. Ik heb dit recept alvast getest voor de feestdagen en dit komt zeker op het menu. Het is vrij eenvoudig en snel te bereiden en toch is het exclusief genoeg. Een aanrader wat mij betreft! Groet, Boudewijn

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Gebraden hazenrug met rode wijnsaus en gepofte appel
    Gevulde fazantenborst
    Konijn gestoofd in rode wijnsaus
    Konijn in osterd-roomsaus
    Gebraden konijn van oma
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes