Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Coq au vin

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr maïskipfilet
50 gr ontbijtspek
2-3 worteltjes
12 sjalotjes
25 gr boter
enkele takjes peterselie
1 blaadje laurier
2 teentjes knoflook
1 mespunt tijm
zout, peper
3 1/2 dl rode wijn
1 bakje champignons
1 dl koffieroom
1 eetlepel bloem

Bereiden

Snijd het kippenvlees in mooie stukjes.
Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak die in de koekenpan langzaam
uit.
Voeg dan de gesnipperde sjalotjes toe en bak alles kort.
Voeg de boter aan het spekvet toe en bak de stukjes kip daarin snel
bruin.
Snijd de wortels in plakjes en knijp de knoflook door de pers.
Voeg de wortel, knoflook, laurier, tijm, zout en peper en de rode wijn toe
en laat alles ± 15 minuten sudderen.
Voeg dan de schoongemaakte en in plakjes gesneden champignons toe en laat
nog ± 5 minuten pruttelen.
Roer de bloem door de koffieroom en bind het stoofvocht hiermee.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gepocheerde fazantenborst en een fazantenmousse met Manzanilla
Koude hazenrugfilets met bietjessalade
Jagerskip
Gefileerde parelhoen met peterseliesaus
Parelhoenragoût
Provençaalse stoofpot van parelhoen en basilicum

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes