Laat door de poelier het borstvlees van de karkassen van de houtduiven
verwijderen; bewaar de karkassen.
Doe de bouten van de duiven en de karkassen in een ruime pan met koud
water (houd de borsten apart) en voeg er 3 uien, 1 prei, 1 wortel, 1/4
knolselderij, 1 laurierblad, peper en zout aan toe.
Breng alles aan de kook en laat 1 1/2 uur koken.
Haal regelmatig het schuim van de oppervlakte.
Laat de bouillon afkoelen en giet alles door een zeef.
Snijd intussen 1 prei, 1 wortel en 1/4 knolselderij in fijne stukjes en
vermeng die met de eiwitten.
Voeg hier de gezeefde bouillon aan toe en laat alles op laag vuur tegen de
kook aankomen.
Bovenaan wordt dan een 'koek' gevormd, waarin alle onreinheden worden
verzameld.
Zet na 1 uur het vuur uit en laat de koek naar de bodem van de pan zakken;
bovenaan komt dan de heldere bouillon vrij.
Bak de duiveborstjes in de boter knapperig en snijd ze in fijne
reepjes.
Pocheer de groene koolbladeren en snijd ze in reepjes.
Doe hetzelfde met de boschampignons.
Verwarm de soepborden voor, leg er de reepjes duiveborst, kool en
boschampignons in en overgiet met de hete consommé.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |