Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Consommé van houtduif

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 houtduifjes
3 uien
2 preien
2 wortelen
1/2 knolselderij
1 laurierblad
peper, zout
4-5 eiwitten
enkele groene koolbladeren
100 gr boschampignons
40 gr boter

Bereiden

Laat door de poelier het borstvlees van de karkassen van de houtduiven
verwijderen; bewaar de karkassen.
Doe de bouten van de duiven en de karkassen in een ruime pan met koud
water (houd de borsten apart) en voeg er 3 uien, 1 prei, 1 wortel, 1/4
knolselderij, 1 laurierblad, peper en zout aan toe.
Breng alles aan de kook en laat 1 1/2 uur koken.
Haal regelmatig het schuim van de oppervlakte.
Laat de bouillon afkoelen en giet alles door een zeef.
Snijd intussen 1 prei, 1 wortel en 1/4 knolselderij in fijne stukjes en
vermeng die met de eiwitten.
Voeg hier de gezeefde bouillon aan toe en laat alles op laag vuur tegen de
kook aankomen.
Bovenaan wordt dan een 'koek' gevormd, waarin alle onreinheden worden
verzameld.
Zet na 1 uur het vuur uit en laat de koek naar de bodem van de pan zakken;
bovenaan komt dan de heldere bouillon vrij.
Bak de duiveborstjes in de boter knapperig en snijd ze in fijne
reepjes.
Pocheer de groene koolbladeren en snijd ze in reepjes.
Doe hetzelfde met de boschampignons.
Verwarm de soepborden voor, leg er de reepjes duiveborst, kool en
boschampignons in en overgiet met de hete consommé.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Krokant gebakken eendenborst met olijven en kappertjes
Lauwe salade van duif met linzen in een koriandervinaigrette
Parelhoen á la Normande
Konijn op ouderwetse wijze
Fazant met in Noilly Prat en gestoofde witlof

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes