Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Confit van tamme eend met witte bonen en uiencompote

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 sjolotjes
10 eendenbouten
1 kg ganzenvet
1 dl witte port
3 tak tijm
5 teentjes knoflook
500 g rode ui
100 g gedroogde abrikozen
1 laurierblaadje
1 stokje kaneel
50 g suiker
3 dl Monbazilac
2 bossen groene asperges
3 (Italiaanse)tomaten
5 dl gevogelte bouillon
1 dl rode port
p&z

Bereiden



  • Snijd de sjalotjes zeer fijn.

  • Haal uit de eendepootjes het bot, maar laat het "enkel"-gewricht zitten.

  • Bestrooi het van binnen flink met zout en peper en wat sjalot en bind met een touwtje samen.

  • Leg de pootjes in een pan en voeg port, tijm en knoflook toe en zoveel ganzevet dat alles onder staat.

  • Laat minstens 2,5 uur bij 90 graden sudderen.

    Compote

  • Snijd de uien fijn; snijd ook de abrikozen in stukjes.

  • Fruit de uien kort in wat olie, voeg de abrikozen, laurier, kaneelstokje, suiker en de wijn toe en laat in ± 1,5 uur zachtjes gaar en smeuïg worden.

  • Snijd van de asperges een stukje van de onderkant af en blancheer ze beetgaar.

  • Haal de eendepootjes uit het vet en laat ze uitlekken (vet zeven en bewaren).

  • Bak ze rondom lichtbruin in een beetje ganzevet.

  • Warm de asperges in boter op.

  • Kook de witte bonen in wat bouillon gaar.
    Haal ze uit de bouillon.

  • Snijd de tomaten in kleine stukjes en meng die door de witte bonen; houd warm.

  • Laat de fond met de port tot 1/3 inkoken en monteer met wat boter.

    Presentatie

  • Leg wat witte bonen op het bord, daar tegenaan een lepel uiencompote.

  • Op de compote het pootje, garneer met de asperges.

    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Konijn-haasrollade met Madeiragelei
    Hazenpeper 1
    Gevulde duif
    Wildstoofschotel
    Tournedos van tam konijn met terrine van aardappel (10 pers.)
    Wild zwijnsstoofpot
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes