Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Confit van tamme eend met witte bonen en uiencompote

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 sjolotjes
10 eendenbouten
1 kg ganzenvet
1 dl witte port
3 tak tijm
5 teentjes knoflook
500 g rode ui
100 g gedroogde abrikozen
1 laurierblaadje
1 stokje kaneel
50 g suiker
3 dl Monbazilac
2 bossen groene asperges
3 (Italiaanse)tomaten
5 dl gevogelte bouillon
1 dl rode port
p&z

Bereiden



  • Snijd de sjalotjes zeer fijn.

  • Haal uit de eendepootjes het bot, maar laat het "enkel"-gewricht zitten.

  • Bestrooi het van binnen flink met zout en peper en wat sjalot en bind met een touwtje samen.

  • Leg de pootjes in een pan en voeg port, tijm en knoflook toe en zoveel ganzevet dat alles onder staat.

  • Laat minstens 2,5 uur bij 90 graden sudderen.

    Compote

  • Snijd de uien fijn; snijd ook de abrikozen in stukjes.

  • Fruit de uien kort in wat olie, voeg de abrikozen, laurier, kaneelstokje, suiker en de wijn toe en laat in ± 1,5 uur zachtjes gaar en smeuïg worden.

  • Snijd van de asperges een stukje van de onderkant af en blancheer ze beetgaar.

  • Haal de eendepootjes uit het vet en laat ze uitlekken (vet zeven en bewaren).

  • Bak ze rondom lichtbruin in een beetje ganzevet.

  • Warm de asperges in boter op.

  • Kook de witte bonen in wat bouillon gaar.
    Haal ze uit de bouillon.

  • Snijd de tomaten in kleine stukjes en meng die door de witte bonen; houd warm.

  • Laat de fond met de port tot 1/3 inkoken en monteer met wat boter.

    Presentatie

  • Leg wat witte bonen op het bord, daar tegenaan een lepel uiencompote.

  • Op de compote het pootje, garneer met de asperges.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Konijn met vleesballetjes in roomsaus
    Met pruimen gevulde reerollade
    Bosduivensoep met wintergroenten
    Konijn in pikante saus
    Reebout
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes