Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bruine borstjes met bier en honing

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8 borstjes van kip, kalkoen, eend, duif of ander blank vlees
1 flesje blond bier
3 eetlepels honing
3 dl room
4 takjes tijm
150 gr groenten (broccoli- en bloemkoolroosjes, spruitjes, haricots verts,
enz.)
4 stronkjes witlof
12 mooie aardappelen

Bereiden

Maak de groenten en het witlof schoon en snijd de witlof in de lengte in
repen.
Kook de groenten beetgaar en de aardappelen in de schil halfgaar.
Snijd de aardappelen in blokjes.
Wrijf de blanke borstjes in met peper en zout en bak ze in een beetje
boter zo bruin dat ze nog wat rosť van binnen zijn.
Haal ze uit de pan en houd ze warm.
Voeg langzaam het flesje bier toe, roer de aanbaksels los, voeg daarna de
room en de takjes tijm toe en laat zachtjes inkoken tot de gewenste dikte
is bereikt.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet de aardappelblokjes snel even in boter goudbruin aan.
Roerbak in een wok ook de witlofreepjes in boter goudbruin. Ze moeten knapperig blijven.
Snijd de bruine borstjes schuin in plakjes.
Schep op voorverwarmde borden middenin wat saus, leg de borstjes daarin,
schep er nog een beetje saus over en schik de groenten met de aardappelblokjes eromheen.
Drink er hetzelfde bier bij dat in de saus is verwerkt.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Reebout
Krokant gebakken eendenborst met olijven en kappertjes
Parelhoen met pittige walnoten en zuurkool
Kipfilet met amandel-saffraansaus
Hertenrugfilet met zoethout saus
Wild zwijnsbiefstuk met roomsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes