Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bosduivensoep met wintergroenten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 bosduif
1 prei
2 stengels bleekselderij
2 wortelen
1 grote ui
8 spruitjes
1/2 selderijknol
1 blad savooiekool
2 eetlepels arachide- of maïsolie
500 gr platte runderbeenderen
1 takje tijm
1 blaadje laurier
1 teentje knoflook
boter
peper, zout

Bereiden

Haal het borstvlees van de duif, verwijder zorgvuldig de ingewanden uit
het karkas en hak het karkas en de billen in stukken.
Maak de prei, de selderij, 1 wortel en de ui schoon en snijd ze in
grove
stukken.
Verhit de olie in een pan en bak de stukken karkas en de billen.
Voeg de gesneden groenten toe en bak die even mee.
Doe de runderbeenderen erbij, samen met het takje tijm, het
laurierblaadje, het in de schil geperst knoflookteentje, peper en
zout.
Bevochtig met 2 liter water en laat ± 3 uur zachtjes sudderen.
Maak de andere wortel schoon en snijd hem in dunne schijfjes.
Was de spruitjes en snijd ze in vieren.
Maak de knolselderij schoon en snijd hem in blokjes.
Spoel het savooiekoolblad, droog het en snijd het in fijne slierten.
Smelt 40 gr boter en stoof de groenten.
Zeef er de bouillon over en kook de groenten beetgaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Bak de duiveborst in een klontje boter, snijd hem in dunne plakjes en voeg
die net voor het opdienen bij de soep.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Tam konijn in druivensaus
Lauwe salade van duif met linzen in een koriandervinaigrette
Konijn met SpÄtzle
Wildstoofschotel met spruitjes en wortel
Wildstoofpot met kastanjes en cranberries
Zwijnshaas op spies van rozemarijn

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes