Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aspergerisotto met sinaasappel en op de huid gebakken daurade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 stukjes daurade
1 sjalotje
1 teentje knoflook
200 g risottorijst
4 dl kookvocht van asperges
1 dl sinaasappelsap
200 g klein gesneden stukjes asperge (paarskoppers)
100 g geraspte Parmezaanse kaas
peper en zout
beetje olijfolie

Bereiden


  1. Zweet het sjalotje aan zonder te kleuren.
  2. Voeg de rijst toe en roer goed, voeg de bouillon en sinaasappelsap toe en kook de risotto gaar (deksel op de pan!) in ongeveer 20 minuten.
  3. Roer op het laatste moment, de asperges, de kaas en een klont boter of olijfolie door de risotto. (In noord-Italië gebruiken ze boter ter verrijking in het midden en zuiden olijfolie.)
  4. Bak de daurade op de huid.
  5. Strooi er wat fleur de sel overheen.
  6. Leg midden op de risotto en giet er wat ingekookte bouillon langs.


Recept van Sanie de Geus
De Watergeus
Noorden

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hertenbiefstukjes met appel-Calvadossaus
Konijnenrug met spinaziesalade
Parelhoen met pittige walnoten en zuurkool
Spruitjes met kastanjes
Patrijs met roomsaus
Krokant gebakken eendenborst met olijven en kappertjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes