Verwarm de oven voor op 200°C.
Breng in een steelpan 1 1/2 dl water aan de kook en los het bouillontablet
erin op.
Pel en snipper de uien.
Schep in de ovenschaal de ui, de aardappelschijfjes, de spitskool en het
karwijzaad door elkaar en schep er de groentebouillon en 2 eetlepels olie
door.
Stoof in het midden van de oven de aardappel-koolschotel afgedekt in
± 20 minuten beetgaar.
Wrijf de koteletten in met de jenever, 1 eetlepel olie en peper en leg ze
op de aardappel-koolschotel.
Leg op elke kotelet een klontje boter.
Laat de schotel in de oven onafgedekt in 20-25 minuten verder gaar worden
en laat de koteletten bruin en gaar worden.
Keer de koteletten halverwege en leg er weer een klontje boter op.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |