Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappel-koolschotel met wild zwijnkoteletten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1/2 groentebouillontablet
2 uien
1 zakje aardappelschijfjes (450 gr, CelaVita)
500 gr panklare spitskool
1 theelepel karwijzaad
3 eetlepels (olijf)olie
4 wild zwijnkoteletten á ± 200 gr
1 eetlepel jonge jenever
(versgemalen) peper
1 eetlepel boter
een wijde, lage ovenschaal, inhoud 2 1/2 liter

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.
Breng in een steelpan 1 1/2 dl water aan de kook en los het bouillontablet
erin op.
Pel en snipper de uien.
Schep in de ovenschaal de ui, de aardappelschijfjes, de spitskool en het
karwijzaad door elkaar en schep er de groentebouillon en 2 eetlepels olie
door.
Stoof in het midden van de oven de aardappel-koolschotel afgedekt in
± 20 minuten beetgaar.
Wrijf de koteletten in met de jenever, 1 eetlepel olie en peper en leg ze
op de aardappel-koolschotel.
Leg op elke kotelet een klontje boter.
Laat de schotel in de oven onafgedekt in 20-25 minuten verder gaar worden
en laat de koteletten bruin en gaar worden.
Keer de koteletten halverwege en leg er weer een klontje boter op.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kwartel met grotchampignons en oesterzwammen
Basisrecept voor gevulde kalkoen
Consommé van houtduif
Wildragout met champignons
Eendenfilet met cashewnoten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes