Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Witlofsalade met druiven

Aantal personen: 4

Ingrediënten

100 g witte druiven, 100 g blauwe druiven, 1/4 krop ijsbergsla, 2 struikjes witlof, 2 eetlepels citroensap, 1 winterwortel, 1/2 eetlepel milde kerriepoeder,1 dl zure room, 4 eetlepels mayohalf, 1/2 eetlepel honing, 1 theelepel worchestershiresauce, 1 eetlepel fijngeknipte bieslook, peper, zout

Bereiden

Voorbereiding:
Halveer de druiven en verwijder de pitjes. Was en snijd de ijsbergsla fijn en dep of slinger hem droog. Verwijder eventueel het lelijke buitenste blad van de witlof. Snijd de witlof in de lengte in kwarten en snijd de bittere kern er uit. Schep de blaadjes witlof met het citroensap om. Snijd de winterwortel in dunne reepjes van een ½ cm. dik. Breng water aan de kook en blancheer de wortelreepjes 2 min. Giet door een zeef en spoel af onder de koude kraan. Laat de wortelreepjes uitlekken. Roer de kerriepoeder, de zure room, de mayohalf, de honing, worchestershiresauce en de bieslook tot een dressing en breng op smaak met wat peper en zout.
Bereiden: Schep vlak voor de maaltijd alles met de dressing om en serveer.

Voorbereiding: ca. 20 minuten
Bereidingstijd: ca. 1 minuut

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Carpaccio di Cipriani
Ananas gevuld met rijstsalade (uit Sri Lanka)
Lamskebab met granaatappel-couscous
Waldorfsalade met gerookte kip
Aardappelsalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes