Uientimbaaltje met gerookte kalkoenfilet
Aantal personen: 4
Ingrediënten
5 bl gelatine
2 uien
1 mango
1 el olie
2 tl chilipoeder
1 tl Provencaalse kruiden
2 el sherry (medium)
1,25 dl room
4 blaadjes lollo rosso
1 el sherry azijn
3 el olijfolie
1 tl kruidenmosterd
12 plakken kalkoenfilet
zout & peper
Bereiden
- Week de gelatine ruim 5 minuten in koud water.
- Pel en snipper de uien.
- Schil de mango en snijd 8 dunne plakken van de pit.
- Snijd de rest van het vruchtvlees in stukken.
- Pureer de ui en mango samen in de keukenmachine.
- Verhit de olie en bak de uienpuree even aan.
- Roer de chilipoeder, Provençaalse kruiden en Sherry erdoor.
- Knijp de gelatine uit en los de blaadjes al roerend op in de hete puree.
- Klop de slagroom stijf en schep deze luchtig door de uienpuree. Breng de mousse op smaak met zout en peper.
- Schep de mousse in 4 timbaal vormpjes (inhoud 1,5 deciliter) en laat de uien timbaaltjes in anderhalf uur opstijven.
- Was de lollo rosso en snijd de blaadjes in dunne reepjes.
- Klop de azijn, olijfolie en mosterd tot een sausje.
- Verdeel de reepjes sla over 4 bordjes en sprenkel de vinaigrette erover.
- Stort op elk bordje een uien timbaaltje en drapeer de plakjes kalkoenfilet en mango ernaast.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Kipsalade met avocado (10 min recept)
Lamslevermoes
Waldorfsalade II
Zalmsalade met gerookte zalm
Gerookte kipfilet met tomatendressing op een bedje van kruiden (2 pers)