Tortelini van asperges met percorinosaus
Aantal personen: 4
Ingrediënten
150 g bloem
1 dl eidooier
1 el olijfolie
1 eiwit
150 g aspergepuree
40 g Mascarpone
15 g Ricotta
70 g Percorino kaas
80 g verse asperges
½ eidooier
0,5 dl witte wijn
½ sjalotje gesnipperd
½ teentje knoflook
1 takje rozemarijn
4 dl room
20 asperge punten
50 g. morieljes
50 g tomatenblokjes
20 plak dun gesneden Percorinokaas
2 el gehakte peterselie
4 bl kervel
20 g geroosterde pijnboompitten
peper & zout
Bereiden
Pastadeeg:
- Bloem met eidooiers, een scheutje olijfolie en wat zout kneden en vervolgens steeds door de pastamachine halen, tot aan de laagste stand.
- Uit het deeg rondjes snijden met een doorsnede van 8 centimeter.
Vulling:
- De goed uitgelekte en uitgeknepen aspergepuree glad roeren met Mascarpone en ricotta.
- De fijn gesneden asperge, peper, zout, geraspte Pecorino en eidooier toevoegen.
Tortellini‘s:
- Op ieder rondje deeg wat van de vulling leggen, de randen met eiwit insmeren en de tortellini‘s dicht vouwen.
Saus:
- De wijn met sjalotje, knoflook en rozemarijn inkoken tot er nog maar 2 eetlepels vocht over zijn.
- De room toevoegen en weer in laten koken tot sausdikte.
- De geraspte Pecorino toevoegen, de rozemarijn verwijderen en de saus achtereenvolgens pureren en zeven.
Afwerking:
- De tortellini‘s gaar koken in gezouten kokend water met een scheutje olijfolie.
- Het garnituur bereiden (aspergepunten koken, morieljes bakken enz.).
- De aspergepunten in een waaier op de voorverwarmde borden leggen.
- De tortellini‘s, morieljes, tomaatblokjes, pecorino, gehakte peterselie, kervelplukjes en pijnboompitten op de borden schikken.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Champignons in knoflooksaus
Meloen met witte wijn (4 pers)
Zoete aardappelsalade
Salade Nicoise
Cocktail van gerookte kip, mandarijn en bleekselderij