Tortelini van asperges met percorinosaus
Aantal personen: 4
Ingrediënten
150 g bloem
1 dl eidooier
1 el olijfolie
1 eiwit
150 g aspergepuree
40 g Mascarpone
15 g Ricotta
70 g Percorino kaas
80 g verse asperges
½ eidooier
0,5 dl witte wijn
½ sjalotje gesnipperd
½ teentje knoflook
1 takje rozemarijn
4 dl room
20 asperge punten
50 g. morieljes
50 g tomatenblokjes
20 plak dun gesneden Percorinokaas
2 el gehakte peterselie
4 bl kervel
20 g geroosterde pijnboompitten
peper & zout
Bereiden
Pastadeeg:
- Bloem met eidooiers, een scheutje olijfolie en wat zout kneden en vervolgens steeds door de pastamachine halen, tot aan de laagste stand.
- Uit het deeg rondjes snijden met een doorsnede van 8 centimeter.
Vulling:
- De goed uitgelekte en uitgeknepen aspergepuree glad roeren met Mascarpone en ricotta.
- De fijn gesneden asperge, peper, zout, geraspte Pecorino en eidooier toevoegen.
Tortellini‘s:
- Op ieder rondje deeg wat van de vulling leggen, de randen met eiwit insmeren en de tortellini‘s dicht vouwen.
Saus:
- De wijn met sjalotje, knoflook en rozemarijn inkoken tot er nog maar 2 eetlepels vocht over zijn.
- De room toevoegen en weer in laten koken tot sausdikte.
- De geraspte Pecorino toevoegen, de rozemarijn verwijderen en de saus achtereenvolgens pureren en zeven.
Afwerking:
- De tortellini‘s gaar koken in gezouten kokend water met een scheutje olijfolie.
- Het garnituur bereiden (aspergepunten koken, morieljes bakken enz.).
- De aspergepunten in een waaier op de voorverwarmde borden leggen.
- De tortellini‘s, morieljes, tomaatblokjes, pecorino, gehakte peterselie, kervelplukjes en pijnboompitten op de borden schikken.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Ratatouille
Rucola-kipsalade
Gevulde meloen met krab en asperges (2 pers)
Vleesragout
Kaas-taartje met noten en druiven