Timbaaltje van beenham in peterseliegelei
Aantal personen: 4
Ingrediënten
350 g beenham in blokjes
4 dl sterke kalfsbouillon
2 dl droge witte wijn
4 el gehakte peterselie
2 el gehakte kervel
2 zeer fijn gesneden sjalotjes
zout en zwarte peper
6 blaadjes gelatine
Krop lollo verde
2 dl witte wijn vinaigrette
Bereiden
- De beenham in blokjes snijden van 1/2 cm.
- Week de gelatine blaadjes voor in koud water.
- Al de overige ingrediënten snijden.
- De bouillon en de wijn aan de kook brengen.
- Op smaak brengen.
- De uitgeknepen gelatine blaadjes er in oplos-sen.
- Af laten koelen.
- Meng nu alle ingrediënten door de bouillon.
- Schep dit in timbaaltjes of in een pastei of patévorm.
- In de koelkast ca. 2 uur op laten stijven.
- Serveren met salade met witte wijn vinaigrette.
Recept van Culinair College Tecklenburg, Berlicum
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Brunchsalade met gerookte zalm en mosterddressing
Caprese salade
Carpaccio van kalfsvlees met tonijn (4 personen)
Zomerse bonensalade
Salade met avocado, gerookte kip en bacon