Zet een varkenshiel op in koud water met prei, ui en wortel.
Laat de hiel twaalf uur trekken en daarna afkoelen.
Zeef de bouillon en kook het vocht in tot een halve liter.
Op smaak brengen met peper en zout.
Na afkoeling is het gelei geworden.
Kook de lamstong en pel hem.
Bekleed een tunnelvorm met huishoudfolie.
Bekleed de vorm daarna met gekookte (Schaijkse) ham of pekelvlees.
Laat een klein laagje vloeibare gelei in de vorm lopen.
Leg hierop plakken lamstong, dan weer gelei.
Dan plakken ganzenlever en fijn gesneden tuinkruiden.
Herhalen tot de vorm gevuld is.
Vul de vorm af met gelei.
Op laten stijven in de koeling.
De terrine in plakken snijden met een warm mes.
Gelei zelf snel maken:
½ ltr krachtige ontvette bouillon met 10 g gelatine (5 blaadjes)
Gelatine eerst weken in koud water, uitknijpen en in de hete bouillon oplossen.
Opmaak
De plakjes terrine op tomatenpartjes leggen. Wat tomatenblokjes als garnering en een dressing van passievruchten.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |