Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Terrine van lamstong en ganzenlever

Aantal personen: 4

Ingrediënten

varkenshiel
bouquet garni
peper en zout
lamstong
ham of pekelvlees
ganzenlever
verse tuinkruiden

Bereiden

Zet een varkenshiel op in koud water met prei, ui en wortel.
Laat de hiel twaalf uur trekken en daarna afkoelen.
Zeef de bouillon en kook het vocht in tot een halve liter.
Op smaak brengen met peper en zout.
Na afkoeling is het gelei geworden.
Kook de lamstong en pel hem.
Bekleed een tunnelvorm met huishoudfolie.
Bekleed de vorm daarna met gekookte (Schaijkse) ham of pekelvlees.
Laat een klein laagje vloeibare gelei in de vorm lopen.
Leg hierop plakken lamstong, dan weer gelei.
Dan plakken ganzenlever en fijn gesneden tuinkruiden.
Herhalen tot de vorm gevuld is.
Vul de vorm af met gelei.
Op laten stijven in de koeling.
De terrine in plakken snijden met een warm mes.

Gelei zelf snel maken:
½ ltr krachtige ontvette bouillon met 10 g gelatine (5 blaadjes)
Gelatine eerst weken in koud water, uitknijpen en in de hete bouillon oplossen.

Opmaak
De plakjes terrine op tomatenpartjes leggen. Wat tomatenblokjes als garnering en een dressing van passievruchten.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gevulde champignons (4 pers)
Paddestoelen met gedroogd fruit (salade)
Kaas-taartje met noten en druiven
Salade met gerookte eendenborst en gebakken paddestoelen
Amandelkroketjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes