Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Salade uit Nice in een deegbakje

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

2 tot 3 vellen filodeeg
100 gr boter
125 gr haricot verts
2 aardappelen
1 hardgekookt ei
2 tomaten
1 blikje tonijn naturel
4 ansjovisfilets
12 zwarte olijven
1 eetl. witte wijnazijn
½ eetl. citroensap
1 eetl. Dijonmosterd
zout & peper, versgemalen
4 eetl. olijfolie
2 eetl. gemende tuinkruiden

Bereiden

Het filodeeg laten ontdooien en in 12 gelijke vierkanten snijden.
De boter smelten en de plakken deeg er royaal mee bestrijken.
In 4 metalen mini-cakevormpjes een plakje leggen.
De bakjes steeds een kwartslag draaien en een volgend plakje erop leggen.
Het midden naar beneden drukken, de randen golvend modeleren.
In 10 minuten bakken in een oven van 200 Gr.C..
Laten afkoelen.
De haricot verts breken en beetgaar koken.
De aardappelen gaar koken en in blokjes snijden.
De ei en tomaten in blokjes snijden.
De tonijn laten uitlekken en loshalen.
De ansjovis halveren.
Sausje kloppen van azijn, citroensap, mosterd,zout peper en olie.
Alle ingrediënten met elkaar omscheppen, een uur laten intrekken.
De bakjes vullen met de salade.
Eventueel garneren met een miniboeketje verse tuinkruiden.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Bisque de crevettes
Witlofsalade met paddestoelen en druiven
Gevulde kers-tomaatjes
Salade met Coburgerham en citroendressing
Cocktail van meloenbolletjes en parmaham

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes