Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Salade met geroosterde groene asperges en caesardressing

Aantal personen: 6

Ingrediënten

750 gr groene asperges, geschild
zout, peper
olijfolie
125 gr rucolablaadjes
blaadjes van 3 struikjes roodlof
1 kleine eidooier (gepasteuriseerd)
2 tl citroensap
1 volle tl mosterd
2 ansjovisfilets
1 teentje knoflook, geperst
7-8 el olijfolie
100 gr parmezaanse kaas, geschaafd

Bereiden

Leg de asperges naast elkaar in een ovenschaal, bestrooi ze met wat zout en peper en sprenkel er wat olijfolie over. Rooster de asperges 15-20 min. In een voorverwarmde oven op 200 graden.
Keer ze halverwege. Meng de rucola met het roodlof. Pureer in een keukenmachine eidooier, citroensap, mosterd, ansjovis en knoflook en voeg in een dun straaltje de olie toe tot de dressing iets dikker wordt.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de asperges met de salade en druppel de dressing erover.
Garneer met kaas.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Carpaccio van ossenhaas
Salade van gerookte kip en waterkers
Salade van notenrijst en mozzarella (Buffetgerecht)
Serranoham met granaatappel salade
Gravet Lax (4 pers)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes