Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Oesters met champagnesaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

6 oesters
½ gehakte sjalot
1 glas champagne
¾ dl room
20 g boter
citroensap
p & z

Bereiden


  1. Oesters openen.
  2. Het oestervocht opvangen zeven en in een pan gieten.
  3. De champagne, gehakte sjalot en enkele druppels citroensap toevoegen.
  4. De oesters hierin enkele seconden pocheren
    eruit uithalen en warm houden.
  5. Het pocheervocht tot ¼ reduceren, de room toevoegen en weer even reduceren.
  6. Van het vuur de koude boter in blokjes monteren.
  7. De oesters in de gereinigde oesterschelpen leggen.
  8. Op een bord dresseren en 1 minuut licht kleuren onder de grill.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Waldorfsalade II
Carpaccio van ossenhaas
Gegratineerde geitenkaas met honing en tijm met preiselberen dressing
Ananas gevuld met rijstsalade (uit Sri Lanka)
Garnalen cocktail met meloen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes