Kook de rijst in het tomatensap samen met het kruidenbouillontablet en de pastakruiden.
Bak in een wok de uien samen met de knoflook en de shoarmakruiden kort aan.
Voeg de courgette en paprika toe en laat deze 4 minuten zachtjes meebakken. Haal de wok van het vuur.
Roer de azijn,mosterd, Italiaansekruiden en kaneel goed door elkaar en voeg de olie toe. Doe deze dressing bij het courgette-paprikamengsel en roer het goed om.
Voeg vervolgens de warme rijst toe en schep alles nogmaals om. Laat de salade afkoelen en zet hem minstens een paar uur in de koelkast.
Garneer de salade vlak voor het serveren met de dolma‘s (eventueel eenmaal doorsnijden), olijven, stukjes verse tomaat, geroosterde paprika, fetablokjes en eventueel gegrilde kip.
Bereidingstijd ca 30 min.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |