Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Mediterrane rijstsalade

Aantal personen: 5

Ingrediënten

250 gr zilvervliesrijst
500 ml tomatensap
1 kruidenbouillontablet
½ eetl milde kruidenpasta
2 rode uien, in dunne reepjes
1 grote courgette, in dunne schijfjes
1 grote rode paprika, in reepjes
2 tenen knoflook, uit de knijper
2 eetl shoarmakruiden
2 eetl witte wijnazijn
½ eetl mosterd
2 theel verse Italiaanse Silvokruiden op oliebasis
½ theel kaneel
4 eetl olijfolie
± 200 gr feta, in blokjes
1 of 2 blikken dolma‘s (gevulde wijnbladeren)
groene en zwarte olijven
4 tomaten, in grove stukken
geroosterde paprika uit pot
optioneel: kant-en-klaar gegrilde kipstukjes

Bereiden

Kook de rijst in het tomatensap samen met het kruidenbouillontablet en de pastakruiden.
Bak in een wok de uien samen met de knoflook en de shoarmakruiden kort aan.
Voeg de courgette en paprika toe en laat deze 4 minuten zachtjes meebakken. Haal de wok van het vuur.
Roer de azijn,mosterd, Italiaansekruiden en kaneel goed door elkaar en voeg de olie toe. Doe deze dressing bij het courgette-paprikamengsel en roer het goed om.
Voeg vervolgens de warme rijst toe en schep alles nogmaals om. Laat de salade afkoelen en zet hem minstens een paar uur in de koelkast.
Garneer de salade vlak voor het serveren met de dolma‘s (eventueel eenmaal doorsnijden), olijven, stukjes verse tomaat, geroosterde paprika, fetablokjes en eventueel gegrilde kip.
Bereidingstijd ca 30 min.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gravet Lax (4 pers)
Zalmsalade met gerookte zalm
Uientimbaaltje met gerookte kalkoenfilet
Ballymaloe krabkroketten
Salade van gemengde groenten met rauwe ham

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes