Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Lauwwarme aardappelsalade met tonijn

Aantal personen: 2

Ingrediënten

250 gr Lady Christl aardappels
100 gr sperziebonen
2 vleestomaten
1 kleine groene paprika
1 blikje tonijn in olie (185 g)
4 ansjovisfilets ( blikje ‘a 46 gr, Deep Bleu)
5 eetl (olijf)olie
1 eetl (rode wijn) azijn
1 eetl (dragon) mosterd
2 teentjes knoflook
1 citroen
zout ( versgemalen) zwarte peper

Bereiden

Aardappels onder koud stromend water goed schoon boenen. Aardappels met schil in ca. 15 min. beetgaar koken. Laten afkoelen tot lauw. Sperziebonen schoonmaken,wassen, halveren en in ca. 10 min beetgaar koken. In zeef laten uitlekken. Tomaten elk in vier parten snijden en zaadjes verwijderen. Paprika schoonmaken, wassen en in ringen snijden. Tonijn afgieten. Ansjovis in lengte halveren. 4 eetl. Olie met azijn en mosterd tot dressing roeren. 1 teentje knoflook pellen en erboven uitpersen. Op smaak brengen met zout en peper. Aardappels pellen en elk in lengte in vier parten snijden. Aardappelparten en sperziebonen voorzichtig door dressing scheppen. Rest van olie verhitten en paprikaringen ca. 2 min. al omscheppend bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tomaatparten en tonijn toevoegen en voorzichtig omscheppend ca. 1 min. meewarmen. Intussen citroen wassen en helft in vier parten snijden. Aardappelsalade over twee borden verdelen. Warm tonijnmengsel erover verdelen. Garneren met ansjovis en citroen.
Bereiding: ca. 30 min.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Paté en Croute
Kruidenflensjes met zalm
Aardappelsalade met zalm
Arlequins
3x Meloen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes