Aardappels onder koud stromend water goed schoon boenen. Aardappels met schil in ca. 15 min. beetgaar koken. Laten afkoelen tot lauw. Sperziebonen schoonmaken,wassen, halveren en in ca. 10 min beetgaar koken. In zeef laten uitlekken. Tomaten elk in vier parten snijden en zaadjes verwijderen. Paprika schoonmaken, wassen en in ringen snijden. Tonijn afgieten. Ansjovis in lengte halveren. 4 eetl. Olie met azijn en mosterd tot dressing roeren. 1 teentje knoflook pellen en erboven uitpersen. Op smaak brengen met zout en peper. Aardappels pellen en elk in lengte in vier parten snijden. Aardappelparten en sperziebonen voorzichtig door dressing scheppen. Rest van olie verhitten en paprikaringen ca. 2 min. al omscheppend bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tomaatparten en tonijn toevoegen en voorzichtig omscheppend ca. 1 min. meewarmen. Intussen citroen wassen en helft in vier parten snijden. Aardappelsalade over twee borden verdelen. Warm tonijnmengsel erover verdelen. Garneren met ansjovis en citroen.
Bereiding: ca. 30 min.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |