Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kaas-taartje met noten en druiven

Aantal personen: 4

Ingrediënten

6 personen;
70 gr. rozijnen
3 el witte port
piedeeg ( zie recept)
100 gr. harde Hollandse geitenkaas in plakjes
5 el slagroom
zout en peper
130 gr. gezouten cashewnoten
300 gr. witte druiven
100 gr. Hollandse gatenkaas in plakjes
3 eieren

Bereiden

1.Oven voorverwarmen op 200 graden.

2.Rozijnen onder koud stromend water afspoelen en daarna in port ca. 10 minuten laten weken.

3.Eieren met slagroom en peperen zout loskloppen.

4.2/3 van de cashewnoten grof hakken.

5.Korstjes van kazen snijden en plakken halveren.

6.Vorm van 24 cm diameter volgens piedeegrecept bekleden met deeg (gaatjes in bodem).

7.Bestrooien met paneermeel.

8.Helft van kaasplakken over bodem verdelen.

9.Helft van rozijnen en helft van gehakte noten hierover verdelen.

10.Andere helft van plakjes kaas hierover en vervolgens de andere helft van noten en rozijnen.

11.Eiermengsel nogmaals doorroeren en over de taart schenken.

12.Taartje in het midden van de oven in ca. 25 à 30 minuten goudbruin en gaar bakken.

13.Uit de oven nemen en laten afkoelen.

Reacties

m.korver (04-03-2010 15:13):
Ik zie de druiven niet terug in het recept. Het lijkt me voor de rest een verrukkelijk voorgerecht

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Chaudfroid van Mechelse koekoek
Flensjes gevuld met asperge-garnalenragout
Eendenborst met appel en rijst
Artisjokbodems met amandelsaus
Bloedsinaasappelsalade met noten-frambozendressing

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes