Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Italiaanse kip-courgettesalade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3 enkele kipfilets
zout en peper
1 theel paprika poeder
1 eetl zonnebloemolie
2 courgettes
50 gr geschaafde amandelen
12 kerstomaatjes
3/4 dl yoghurt
4 eetl halvanaise
1/2 eetl pesto
enkele toefjes verse basillicum (eventueel).

Bereiden

Snijd de kipfilets in smalle reepjes en doe die in een kom. Roer 1/2 theel zout met wat peper en de paprikapoeder door elkaar en meng dit goed door de reepjes kip. Verhit de olie in een koekenpan met anti- aanbaklaag en roerbak de reepjes kip in ca. 5 min. gaar en goudbruin. Neem de kipreepjes uit de pan en laat ze afkoelen. Maak de courgettes schoon. Snijd ze in plakjes van ca. 1 cm en snijd die weer in reepjes van ca. 1 cm breed. Kook ze ca. 2 min. in ruim kokend water met zout. Giet ze af en laat ze goed uitlekken in een zeef. Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een droge koekenpan en laat ze op een bord afkoelen. Maak de tomaatjes schoon en snijd ze in vieren. Roer in een kommetje de yoghurt, halvanaise en pesto door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schep de kip, courgette en tomaatjes door elkaar en verdeel de salade over de borden. Lepel het sausje erover en bestrooi het geheel met de amandelen. Garneer eventueel met een toefje basilicum.

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gevulde kers-tomaatjes
Tagliatelle met zalm
Saladecocktail
Fruitsalade met gerookte kip
Artisjokbodems met amandelsaus
Groentesalade met salami

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes