Kook de krieltjes in 5-7 minuten beetgaar in water met zout (zie aawijzing op de verpakking). Giet ze af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.
Snijd de haringen in repen of stukjes. Meng 3 eetl wijnazijn met 2 eetl olijfolie, de bouillon, mosterd en peper en leg de haring in dit mengsel.
Pel de uien en snipper ze. Snijd de augurken in plakjes en verdeel de ijsbergsla in smalle reepjes.
Bak de spekblokjes krokant in een anti-aanbakkoekenpan. Bak de gesnipperde ui even mee in het spekvet.
Schep de krieltjes, haring met marinade, slareepjes, spek en ui luchtig door elkaar.
Bestrooi de salade met peterselie.
Lekker met grof bruin brood.
Tip:
De haring met de marinade kan worden vervangen door sardines of tonijn uit blik.
Voeg gehalveerde kerstomaatjes toe.
In plaats van zoute haring kan zure haring worden gebruikt. Deze wordt dan niet gemarineerd.
Bereidingstijd 25 minuten.
15 minuten marineren.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |