Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde tomaat met asperges

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 vleestomaten
5 witte asperges
10 groene asperges
2 eieren
1 dl slagroom
50 gr pizzakaas
zout, versgemalen peper
snufje nootmuskaat
5 takjes verse basillicum

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 gr.
Verwijder het kapje en hol de tomaten uit, bestrooi de tomaten met zout en laat ze uitlekken.
Schil de witte en groene asperges en snijd ze in schuine stukken van ca. 5cm.
Kook de asperges in ruim kokend water met zout ca. 5 min.
Spoel ze met koud water en laat ze uitlekken.
Klop de eieren los met de slagroom en de pizzakaas.
Breng het mengsel op smaak met versgemalen zout, peper en nootmuskaat.
Was de basilicum en voeg de blaadjes toe aan het eimengsel
Vul de tomaten met het eimengsel en steek de asperges erin.
Plaats de tomaten in een ovenschaal en bak ze in ca. 30 min. gaar.

Tip: Lekker op een bedje van gestoofde spinazie.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Tonijnsalade in een filodeegbakje
Garnalenhapjes met Verse Roomkaas
Eiersalade met groene asperges
Geitenkaasrolletjes met rookvlees
Kerriekipsalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes