- Home
- Voorgerechten
- Gegratineerde geitenkaas met honing en tijm met preiselberen dressing
Gegratineerde geitenkaas met honing en tijm met preiselberen dressing
Aantal personen: 4
Ingrediënten
groene pluksla (harten ,frisse enz)
appels
vanille stokje
gebrande walnoten
rode ui
tomaat
komkommer
geitenkaas niet te rijp
verse tijm
honing
preisselberen
olie, azijn
peper & zout
Bereiden
- Snij van de geitenkaas een plak van ca 1.5 cm)
- Doe er wat honing en verse tijm op.
- Schil en snij de appel in vieren en daarna in plakjes.
- Zet ze met citroensap en het opengesneden vanille stokje net onder water.
- Pocheer ze net niet gaar en laat ze afkoelen.
- Snij de tomaat, komkommer en de rode ui in julienne.
- Maak een preiselberen een dressing van olie en azijn.
- Meng de julienne, walnoten en een paar appelschijfjes met de pluksla en de dressing voorzichtig door elkaar.
- Laat de kaas onder de gril gratineren. Pas op dat het niet te slap wordt.
Opmaak:
- Groot wit vierkant bord maak met een hoge ring.
- Een bergje sla op het midden van het bord.
- Leg hier de kaas op.
- Nog wat dressing erlangs als garnering.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Lamskebab met granaatappel-couscous
Garnalen cocktail met meloen
Cocktail van asperges en rogvleugel
3x Meloen
Artisjokbodems met amandelsaus