Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gegratineerde geitenkaas met honing en tijm met preiselberen dressing

Aantal personen: 4

Ingrediënten

groene pluksla (harten ,frisse enz)
appels
vanille stokje
gebrande walnoten
rode ui
tomaat
komkommer
geitenkaas niet te rijp
verse tijm
honing
preisselberen
olie, azijn
peper & zout

Bereiden


  1. Snij van de geitenkaas een plak van ca 1.5 cm)
  2. Doe er wat honing en verse tijm op.
  3. Schil en snij de appel in vieren en daarna in plakjes.
  4. Zet ze met citroensap en het opengesneden vanille stokje net onder water.
  5. Pocheer ze net niet gaar en laat ze afkoelen.
  6. Snij de tomaat, komkommer en de rode ui in julienne.
  7. Maak een preiselberen een dressing van olie en azijn.
  8. Meng de julienne, walnoten en een paar appelschijfjes met de pluksla en de dressing voorzichtig door elkaar.
  9. Laat de kaas onder de gril gratineren. Pas op dat het niet te slap wordt.

    Opmaak:
  10. Groot wit vierkant bord maak met een hoge ring.
  11. Een bergje sla op het midden van het bord.
  12. Leg hier de kaas op.
  13. Nog wat dressing erlangs als garnering.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zoete aardappelsalade
Kalkoensalade met hazelnoot en rucola
Salade met Coburgerham en citroendressing
Toost met warme kippenlever
Garnalenhapjes met Verse Roomkaas

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes