Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Garnalen kroket

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten + afkoeltijd

Ingrediënten

100 gr garnalen
2 takjes peterselie, vers
30 gr boter
30 gr bloem
½ visbouillontablet
200 ml water
zout & peper
1 ei
paneermeel

Bereiden

In zeef garnalen goed afspoelen en laten uitlekken.
Garnalen fijnsnijden.
In kopje peterselie fijn knippen.
Bouillontablet oplossen in 200 ml kokend water

In pan boter smelten.
Bloem erdoor roeren.
Al roerend scheutje voor scheutje de bouillon erbij schenken, blijven roeren tot een dikke gladde saus ontstaat.

Garnalen en peterselie toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper.

Massa uitstrijken op plat bord en laten afkoelen.
In koelkast zeker 1 uur goed laten opstijven.

In diep bord ei loskloppen.
Op een ander bord paneermeel strooien.

Garnalenmengsel in 8 gelijke porties verdelen en tot kleine rolletjes vormen.
Rolletjes door paneermeel rollen, ook de uiteinde bedekken met paneelmeel.
Overtollig paneermeel eraf schudden.
Kroketten door ei halen en opnieuw door paneermeel rollen.

In frituurpan olie verhitten tot 175 Gr.C.
Kroketten met 4 tegelijk in ca 3-4 minuten gaar frituren.
In vergiet laten uitlekken.

Serveertip: Lekker met een krokant toastje of warm brood.
Geef er een lekkere mosterd bij.

P.P.
315 KCal.
11 gr eiwit
21 gr vet
20 gr koolhydraten

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Antipasto (4 personen)
Mousse van garnalen
Portobello gevuld met gorgonzola
Citroen tagliatelle met zeekraal en zalm
Eendenborst met appel en rijst

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes