voorgerecht voor 4 pers of hoofdgerecht voor 2 personen,
Voorbereiden:
Kerf een ruitpatroon in het vel van de eendenborst, bestrijk het vlees dun met een deel van de appelstroop.
Was de rozijnen en wel ze in de appelsap.
Bereiden:
Kook de rijst gaar in water met zout volgens de aanwijzingen op het pak.
Verhit 20 gr van de boter in een koekenpan en bak de eendenborsten eerst 6-8 minuten op de velkant.
Keer ze en bak ze nog 2 minuten op de borstkant.
Neem de pan van het vuur en laat het vlees, afgedekt, even rusten.
Schil intussen de appels, snijd het vruchtvlees in blokjes.
Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak de stukjes appel in 2-3 minuten gaar.
Voeg de rozijnen met het sap toe en roer de rest van de appelstroop erdoor.
Roer het appelmengsel door de gare rijst en verdeel dit over 4 warme borden.
Snijd de eendenborst in plakjes en leg ze op de rijst.
Serveer direct.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |