Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Cocktail van asperges en rogvleugel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8 st witte asperges
12 st. groene asperges
1 krop sla
2 st. rogvleugel
2 st. gedroogde tomaat (op olie)
2 st. Tomaat
2 el. Dragon azijn
5 el olijfolie

Bereiden

1.De tomaten onder dompelen in kokend water, ontvellen, in vieren snijden en de zaadjes verwijderen.

2.Het vruchtvlees hakken en in 1 eetlepel hete olie 10 minuten smoren.

3.De tomatenpulp af laten koelen.

4.De witte asperges schillen, de onderkantjes weg snijden en de witte en groene asperges beetgaar koken.

5.De asperges vervolgens in stukken snijden.

6.De tomatenpulp mengen met de azijn, rest van de olijfolie, peper en zout en de asperges hier 1 uur in leggen.

7.De sla wassen en drogen in de slacentrifuge.

8.De tomaten in reepjes snijden.

9.De rogvleugels ieder in 2 stukken snijden, wassen, droog deppen met keukenpapier en met peper en zout bestrooien.

10.De rogvleugels in hete olie snel gaar bakken.

11.De aspergestukjes uit het sausje nemen en samen met de sla over 4 borden verdelen, de rogvleugel hierop leggen.

12.Het sausje over het geheel schenken.

13.Met dragon en tomaatreepjes garneren.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Meloen met witte wijn (4 pers)
Bietensalade met rosbiefroosjes
Garnalen kroket
Geitenkaasrolletjes met rookvlees
Kruidenflensjes met zalm

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes